The Colyer, Covent Garden, WC2H

In projects by rowanroyds89

  • Placeholder
  • Placeholder
  • Placeholder
  • Placeholder

The Colyer is a heritage building in the heart of London on Great Newport Street and the project was to renovate the building into 14 premium apartments with different layouts and a large penthouse located on the top floor.

Hughes Electra Installation

Lighting – The LED lighting was configured as a mixture of scenes and individual circuit control and the possibility for the owner to over-write the scenes with their preferences.

Heating and ventilation – Wet underfloor heating control was installed throughout, with built-in sensors to ensure the wooden floors would not overheat. The bathrooms include warm walls, mirror demisters and an MVHR boost function, all controlled by a mixture of timers, presence detectors and manual switches.

Switches – The switches were configured to manage the lighting and heating within the area that they were positioned. They include embedded thermostats which enable more accurate temperature management.

Touchscreens – a touchscreen is located in a central location which can be used for the more advanced functions. All functions can also be controlled remotely via an app.

More information regarding the project can be found at The Colyer.